Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Hoe heeft Dr. Eric Pearl Reconnectieve Healing ontdekt?


Als arts had Eric 12 jaar lang een enorm succesvolle praktijk als chiropractor totdat zijn patiënten op een dag begonnen te vertellen dat ze zijn handen op zich voelden – zelfs terwijl hij hen niet eens had aangeraakt. Gedurende de eerste paar maanden had hij blaren op zijn handen en bloedden ze. Patiënten begonnen al snel te vertellen dat ze engelen hadden gezien en ze wonderbaarlijk genezen waren van kanker, aids gerelateerde ziekten, chronische vermoeidheid, aangeboren afwijkingen, hersen- verlammingen en andere serieuze aandoeningen. Dit gebeurde allemaal doordat Eric eenvoudigweg zijn handen bij hun in de buurt hield. En dit gaat door tot op de dag van vandaag.


Wat is Reconnective Healing?


Reconnective Healing is een genezingswijze die voor het eerst hier op aarde bestaat. Het sluit ons opnieuw aan op de volheid van het universum evenals dat het ons aansluit op de volheid van ons wezen en wie we zijn. Het stelt ons in staat ons opnieuw aan te sluiten op het universum via niet alleen een nieuwe serie van helende frequenties, maar een totaal nieuwe bandbreedte. De werkelijkheid van het bestaan ervan wordt zowel door de dagelijkse praktijk ervan als binnen wetenschappelijke onderzoekslaboratoria aangetoond.

The Reconnection is een overkoepelend proces van heraansluiting op het universum, wat mogelijk maakt dat Reconnective Healing plaats kan vinden. Deze genezingen en evolutionaire frequenties maken deel uit van een nieuwe bandbreedte die binnengebracht worden in een spectrum van licht en informatie. Dankzij The Reconnection kunnen we in interactie treden met deze nieuwe niveaus van licht en informatie, en het is dankzij deze nieuwe licht- en informatieniveaus dat we in staat zijn tot een Reconnection. Dit is iets nieuws. Dit is anders. Dit is echt-en het kan door ieder van ons aangeleerd worden.


Hoe is dit met andere frequenties te vergelijken? Hoe verschilt dit met andere vormen van energiewerk die nu gebruikt worden?


Er is iets dat we nu ervaren waarvan de meesten van jullie je op zijn minst enigszins bewust zijn. Het lijkt alsof de tijd sneller gaat maar ook ruimer wordt. Deze overgang wordt met allerlei namen aangeduid. “The Shift”, “De Verschuiving” en de “Shift of the Ages”, “De Verschuiving der Tijden” zijn twee termen die door Gregg Braden gebruikt worden. De overgang werd door de Maya’s, de Inca’s, en de Hopi, Nostradamus, Edgar Cayce, en de Kabbala (zowel de Joodse als de Christelijke) voorspeld.

In “Walking Between the Worlds” definieert Braden deze verschuiving als “zowel een tijd binnen de Aardse geschiedenis als een ervaring door het menselijk bewustzijn. Gedefinieerd door de samenloop van afnemend planeetmagnetisme en toenemende planeetfrequentie op een punt in de tijd, vertegenwoordigt de Verschuiving der Tijden of eenvoudigweg De Verschuiving, een zeldzame mogelijkheid voor collectieve herstructurering van de uitdrukking van menselijk bewustzijn. De Verschuiving is de term die van toepassing is op het versnellen van de Aarde vanwege een koers van evolutionaire verandering, waarbij de menselijke soorten, door hun keuze, verbonden zijn aan de elektromagnetische velden van de Aarde, waaraan ze gehoor geven door een proces van cellulaire verandering.”

Op het gebied van genezing hebben veel van de technieken de test der tijd doorstaan net zo goed als ze altijd gedaan hebben-het is alleen dat we nu meer hebben, dat we meer zijn, waardoor de oude technieken niet meer voldoende zijn. Hoe goed ze altijd ook mochten zijn, binnen onze nieuwe uitgebreidere parameters, zijn ze niet meer passend. Zoals bij de oude technieken het vereisen dat juwelen afgedaan worden, het verwijderen van lederen voorwerpen, geloof van de kant van de ontvanger, beschermingsrituelen voor beide betrokken partijen. Binnen de nieuwe frequenties zijn deze eisen niet aanwezig.

Onthoud ook waarom velen van ons met geneeswijzen bezig zijn er in eerste plaats mee in aanraking zijn gekomen. Dat was niet om een fanatieke aanhanger te worden van de techniek zelf-het was om een therapeut te kunnen worden. De techniek was enkel een van de eerste stappen binnen dit proces.


Dus dit is beter dan andere technieken zeggen jullie?


Natuurlijk niet. Dit is geen vraag over “beter of slechter”, dit is een vraag over geschiktheid. Net zoals je je realiseert dat wanneer je met je Maserati over de Autobahn rijdt, lantaarns met kaarsen niet geschikt zijn als koplampen, en waarschijnlijk snap je ook dat wanneer je aanschuift voor een diner, halogeen koplampen niet het meest geschikt zijn als tafelverlichting. Reconnective Healing is nu hier om ons iets te geven dat meer omvat en rijker is omdat het nu de tijd is waarin we iets kunnen hebben dat meer omvat en rijker is.


Werkt Reconnective Healing alleen maar voor lichamelijke problemen? Werkt het ook voor psychische problemen?


Genezing is een terugkeer naar balans. Iedere gezondheidsaandoening is een combinatie van lichamelijke, mentale, spirituele, emotionele (en waarschijnlijk een aantal andere classificaties waar we geen woorden voor hebben). We classificeren het aan de hand van het meest op de voorgrond tredende kenmerk. Reconnective healing “behandelt” niet iets specifieks. Als je in de nabijheid bent van deze frequentie en je laat jezelf terugkeren naar balans, zoals veel mensen doen, dan doe je dat. Je doet het gewoon.


Wat is het verschil tussen Reconnective Healing en Personal Reconnection?


Het verschil tussen Reconnective Healing en Personal Reconnection ligt in wezen in intentie. De intentie van Reconnective Healing is in essentie om te genezen, of het nou lichamelijk, mentaal of emotioneel is, of op welk niveau dan ook. En natuurlijk om een graad van genezing te bereiken die via de Reconnective Healing voortgebracht wordt, zul je, tot op zekere hoogte, een reconnectie ervaren als onderdeel van het proces. Het is deze “Reconnectie” die Reconnective Healing zo ontzettend veel meer omvattend laat zijn dan de therapeutische “technieken” die we tot nu toe hebben gekend.

De intentie van Personal Reconnection is om ons in de volheid van onze inherente connectie met het universum te brengen. Deze ervaring wordt in twee sessies gerealiseerd, waar gewoonlijk naar verwezen wordt als het ontvangen van jouw Persoonlijke Reconnection. Uiteraard, om de graad van reconnectie die via Personal Reconnection voorgebracht wordt te bereiken, zul je, tot op zekere hoogte, een healing ervaren als onderdeel van het proces.

Alhoewel deze twee geen totaal aparte processen zijn, om het volledige profijt van allebei te verkrijgen, moet je jouw Reconnective Healing sessies en je Personal Reconnection sessies apart ondergaan op verschillende momenten.


Heeft Eric of een van de andere therapeuten succes gehad met (vul een bepaalde ziekte in)?


We hebben zoveel patiënten gezien door de jaren heen dat het op dit moment bijna onmogelijk is om alle specifieke gevallen te herinneren. Een belangrijk concept dat je moet onthouden is dat er drie mensen met dezelfde diagnose kunnen binnenkomen met dezelfde reeks symptomen, en drie verschillende reeksen aan resultaten ontvangen. Een aantal van de indrukwekkendste genezingen zien we gebeuren in gevallen waarbij we helemaal niets weten over waar de patiënt mee worstelde.

Zoals Eric zegt, “Vaak is het zo dat hoe minder de therapeut “weet” over wat er “scheelt” aan een patiënt / bezoeker, des te beter het uitpakt voor die patiënt / bezoeker.” En alhoewel heel veel mensen zien dat resultaten zich lichamelijk op een directe en blijvende manier manifesteren, zijn er zeldzame gevallen waarbij mensen niet meteen een herkenbare respons tonen. Veel daarvan doen dat later, na een paar dagen, of weken. En sommigen misschien niet. De meeste genezingen zijn gewoonlijk permanent. Sommigen laten hun volledigheid meteen zien, anderen voltrekken zich gedurende een periode. Maar het belangrijkste is dat de genezing die je ontvangt van jou is en bij je blijft.


Wat kan ik verwachten tijdens een Reconnective Healing sessie of The Reconnection? Hoe kan ik me het beste voorbereiden? Wat kan ik doen om het zo effectief mogelijk te laten zijn?


Ieders ervaring met Reconnective Healing is uniek. Vaak worden er genezingen gemeld die in een oogwenk plaatsvinden of in een enkele sessie, en soms duurt het een beetje langer voordat een genezing zich ontvouwt. Als je geluk hebt, komt je genezing in de vorm die je gehoopt had; als je echt heel veel geluk hebt, komt je genezing op een manier waar je niet eens aan had gedacht, een die het universum speciaal voor jou in gedachte had.

Ik zou niet willen aanraden om je gedachten helemaal leeg te maken of te proberen aan helemaal niets te denken. In de regel hebben mensen moeite met het concept van aan niets denken. De geest is altijd in beweging. Ik raad aan dat je gewoon gewaar wordt van dat wat zichzelf aandient binnen jouw aandacht. Dat geeft je iets te doen en het heeft de eigenschap om de stress te verminderen die je vaak ervaart wanneer je aan niets probeert te denken en je merkt dat je niet weet hoe dat moet. Verplaats je aandacht naar binnenin je lichaam en laat het door je heen reizen. Observeren van wat je ook maar ervaart als buitengewoon zal je geest genoeg te doen geven zonder dat je verdwaalt in het mentale “zou moeten” en “zou niet moeten”.

Adem niet op een speciale manier, visualiseer geen ontspannende scnes voor een gewenst resultaat, mediteer niet en herhaal geen mantra’s, in stilte of anders, en “doe” vooral niets anders dat ik niet genoemd heb waarvan jij of iemand anders denkt dat het zal “helpen”. Dat gebeurt niet. Er zal dan alleen maar gebeuren wat jij in je eentje ook kunt bereiken en het zal jouw vermogen om te genieten van de volheid en de realiteit van de ervaring verstoren. Als dat gebeurt, kun je net zo goed thuisblijven. Wanneer je klaar bent om te los te laten en niet probeert om de ervaring te “regisseren” of te versterken, als je jouw ego voldoende opzij kunt zetten zodat je niet probeert om de “lelie te vergulden”, ben je klaar om dat te ervaren wat Reconnective Healing anders maakt, wat de Reconnection echt maakt.
Je bent klaar om te ontvangen.


Hoeveel sessies heb ik nodig? Hoe lang duurt het om een healing te krijgen?


Algemeen wordt aangeraden dat je aan een sessie of drie moet denken. En hoewel iedere sessie bijzonder is, wordt er vaak over sessie nummer drie gemeld dat er iets heel bijzonders gebeurt.

Genezing vindt in een oogwenk plaats. Wat “tijd” nodig heeft, is iemands “beslissing” om de genezing te laten gebeuren. Als je alles wat je wilt tijdens je eerste, tweede of derde sessie ontvangt, is het tijd om te laten gaan en het toe te staan dat de dingen zich vanuit zichzelf ontvouwen. Als je met je derde sessie nog niets ontvangt, is Reconnective Healing voor jou misschien niet de juiste weg om dat te ontvangen wat je op dit moment in je leven nodig hebt. Nogmaals, je zou kunnen willen om los te laten en toe te laten om wat het dan ook is zich te laten ontvouwen. Je zou er voor kunnen kiezen om na drie, zes of misschien wel achttien maanden terug te komen.

De enkele keer waarbij ik een paar sessies meer zou kunnen overwegen is:
a) indien er zich een nieuwe situatie bij jou voordoet; of
b) indien je duidelijke, herkenbare en consistente verbetering hebt gemerkt gedurende de eerste drie afspraken en het erop lijkt dat er een klein beetje meer te bereiken valt. Op zo’n moment zou ik een aantal extra sessies kunnen overwegen. Daarna zou ik het opnieuw laten gaan en het de tijd gunnen om het zich te laten ontvouwen.

Reconnective Healing heeft niets van doen met regelmatige bezoekjes of “opfrissessies”. Je hoeft niet langs te komen voor een “wekelijkse beurt” of iets op “voortdurende” basis. Wanneer je jouw sessie(s) eenmaal gedaan hebt, zijn jouw verandering, jouw genezing, jouw evolutie jouw “eigendom”. Het is van jou. Niemand kan dat ooit nog van je afnemen. Nooit meer.


Welke klachten kunnen behandeld worden?


Vele klachten en ziektebeelden, die alleen symptomatisch behandeld kunnen worden of waar je volgens de huisarts of specialist mee moet leren leven, kunnen met succes worden behandeld. Er worden vaak goede resultaten behaald bij o.a:

 • ADHD
 • Allergieën, Eczeem
 • Buikpijnen, Blaasontsteking, Slechte doorbloeding
 • Spastisch colon/PDS, Fibromyalgie
 • Hoofdpijnen, Migraine, Spanningsklachten, Overgangsklachten
 • Paniek Aanvallen, Trauma’s, Slaapstoornis, Onzekerheid, Stress, Vermoeidheid etc.
 • Zorgt voor een sneller herstel na operatieve ingrepen/chemo therapie e.d,
 • Verlichting van spier- en gewrichtspijn zoals verstuiking, tenniselleboog,
  reuma/artritis, etc.
 • Zelfs “onverklaarbare” aandoeningen kunnen worden behandeld.
 • Ook als je geen klachten heeft, is een behandeling nuttig om gezond te blijven
  (preventief).


Is Reconnective Healing veilig?


Reconnective Healing is volkomen veilig en kent geen contra-indicaties. Deze krachtige frequentie werkt op alle vlakken lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel.


Wat merk je tijdens een Reconnective Healing sessie?


Je kunt van alles ervaren, maar ook is het mogelijk dat je niets ervaart. Beide is goed en zegt niets over de sessie. Belangrijk is dat je tijdens de sessie geen waarde hecht aan de resultaten en erop vertrouwt dat datgene wat je mag ontvangen altijd positief is, ook al ervaar je het op dat moment niet als zodanig.

 • Je kan tintelingen gaan voelen meestal in de voeten en/of handen.
 • Je ogen kunnen snel gaan bewegen (rapid eye-movement).
 • Je kan warmte ervaren, het meest op de behandelde plaats, maar ook zeker door het gehele lichaam.
 • Je kan op bepaalde lichaamsdelen koude ervaren.
 • Je kan spontane spierreacties ervaren (trillen, niet stil kunnen zitten, schokjes).
 • Je ervaart rust en diepe ontspanning.
 • Je ervaart niets specifieks


Wat kan je merken na de healing sessie?


Na de behandeling gaat de frequentie samen met jouw zelfgenezend vermogen aan het werk en kunt je allerlei reacties ervaren of helemaal niets. Elke reactie / verandering is een positief teken. Het teken dat de energie inwerkt op jouw lichaam, emoties en geest. Mocht je niets ervaren dan werkt het bij jou op subtiel niveau, wees je hier ook bewust van de positieve invloed.


Moet je er in geloven?


Het is niet nodig te geloven in deze manier van healen. Reconnective Healing is een zeer intelligente frequentie die zijn werk in alle gevallen doet. Reconnective Healing overstijgt alles wat tot heden aan genezingstechnieken bekend is geworden. De enige manier om erachter te komen of Reconnective Healing uitkomst kan bieden voor jou is het gewoon uitproberen.


Vanaf en tot welke leeftijd kan worden behandeld en kunnen dieren ook behandeld worden?


Reconnective Healing is geschikt voor elke leeftijd en kent geen contra-indicaties. Ook dieren kunnen een behandeling ondergaan. Het levert vaak verrassende resultaten op.

Mocht je toch vragen hebben neem dan even contact met mij op 

Contact