Ellen Langhout

Ellen Langhout is geregistreerd Coach/Therapeut en gespecialiseerd in Psychosociale Geestelijke Begeleiding, Natuurgeneeskunde en Lichaamsgerichte Therapie.
Tevens is Ellen uw Reconnective Healing Practitioner en heeft zij in Nederland in maart 2008 bij Dr. Eric Pearl de training Reconnective Practitioner Level I, II & III gevolgd.

Inmiddels behoort zij tot één van de weinigen die in Nederland officieel gecertificeerd zijn als “Certified Reconnective Healing Practitioner” en heeft hiervoor ook een apart examen moeten afleggen. De meeste Reconnective Practitioners hebben een “Certificaat van Deelname”, welke men ontvangt na het volledig deelnemen van Level I+III.

In oktober 2008 en mei 2009 heeft zij in Antwerpen bij Level I, II & III mogen assisteren, alsook in november 2009 en juni 2011 + 2012 in Amsterdam, wat voor haar van grote toegevoegde waarde is geweest t.a.v. de diepere kennis over The Reconnection.
Ellen is een gepassioneerde Yoga teacher en in november 2010 heeft zij met succes de Reconnective-Yoga Instructor Course afgerond.

Op verzoek van The Reconnection heeft zij tijdens The Reconnection Seminar in juni 2012, zowel de Reconnective-Yoga Workshop als de Reconnective-Yoga les mogen verzorgen. Ellen heeft dit met heel veel plezier gedaan en hoopt dat ze de deelnemers heeft kunnen inspireren om vaker deel te nemen aan Reconnective-Yoga lessen, alsook andere vormgen van yoga.
Ellen geeft naast Reconnective-Yoga ook reguliere yoga lessen in Amersfoort / Baarn / Soest / Soesterberg.
(www.reconnective-yoga.nl).

Binnenkort zal zij deelnemen aan de Practitioner Mentoring-training Level IV, zodat zij internationaal The Reconnection Organisatie kan ondersteunen als Teaching Assistant bij het uitdragen van de gezamenlijke Missie: “Energie, Licht en Informatie resp. Reconnective Healing over de hele wereld te verspreiden, zodat de mens in staat wordt gesteld “energetische helingtechnieken” volledig te overstijgen, teneinde een hoger niveau van heling te bereiken!

Ook heeft zij deelgenomen aan de “European Mastery Conference – Science, Conscious & Healing”, welke op 20 t/m 22 november 2009 georganiseerd werd door “The Reconnection” en in Amsterdam plaatsvond. Hier werd de verbinding gemaakt tussen wetenschap, bewustzijn en genezing. Internationale artsen en wetenschappers als Lynne McTaggert, Rupert Sheldrake, Roy Martina, Raymond Moody, Konstantin Korotkov, William Tiller en Masaru Emoto spraken over hun nieuwste bevindingen op bovengenoemde onderwerpen.

Ellen noemt zichzelf Holistisch LifeCoach, wat betekent dat zij niet alleen kijkt naar de mentale aspecten van het gedrag (gedachten en overtuigingen), maar ook naar de gevoels- en emotionele aspecten, de lichamelijke vitaliteit en energetische aspecten. Ellen heeft haar eigen praktijk ELNOMA Coaching/Healing/Yoga en inmiddels geeft ze ook Reconnective Healing voor dieren. (Dit is een link naar haar uitgebreide website over the reconnection).

Naast Salsa en Yoga is haar grootste passie het ondersteunen van mensen in hun persoonlijke ontwikkeling op alle niveaus. Ellen is een enthousiaste, gedreven persoonlijkheid en staat midden in het leven. Persoonlijke Vitaliteit, Levensstijl en Levensvreugde staan bij haar hoog in het vaandel.

Als geregistreerd Coach/Therapeut is zij aangesloten bij de beroepsvereniging Vereniging Vitaliteitkunde (VIV) en Stichting Registratie Beroepsbeoefenaren Aanvullende Gezondheidszorg (SRBAG). Tevens is zij Register Therapeut Aanvullende Gezondheidszorg (RTAG®). Dit betekent dat een groot aantal Zorgverzekeraars de energetische/healing en coaching sessies vergoeden onder de benaming natuurgeneeskundige behandeling (healing) of psychosociale behandeling (coaching). Uiteraard is de vergoeding en de hoogte van de vergoeding afhankelijk van de afgesloten polis van de cliënt.

Zij heeft diverse trainingen gevolgd en met succes afgerond op het gebied van intuïtieve en persoonlijke ontwikkeling bij internationale trainers zoals: Anthony Robbins, Randy Gage, Roy Martina, Tim Koldijk, Eric Schneider, Luc Chan, Patricia van Walstijn, Willem Jan van de Wetering, Mantak Chia, Christopher Howard en Dr. Eric Pearl.

Nog steeds blijft Ellen zich verder ontwikkelen en maakt ze sinds 2014 deel uit van het Nederlands Healing team dat door Haggai Katz is opgeleid om Extra Terrestrial Healing te geven.

Tevens is zij gecertificeerd:

 

Mastercoach

 • NLP (neurolinguïstisch programmeren)
 • TCC (transpersoonlijke coaching & counseling)

Practitioner

 • Body Drum Release
 • Breuse Massage
 • Critical Alignment RugYoga Therapeut
 • Dorn Therapie
 • EE (emotioneel evenwicht)
 • Extra Terrestrial Healing
 • NEI (neuro emotionele integratie)
 • Reconnective Healing & Personal Reconnection
 • Reconnective Yoga Instructor
 • Reiki I

Ook heeft zij medische en psychosociale basiskennis en is zij bekend met de methodieken zoals Chakra Balancing, Chineng Qigong en EFT (Emotional Freedom Technique).

Ellen is bijzonder enthousiast over de Reconnection, die een diepe indruk op haar heeft gemaakt vanwege de eenvoud en de krachtige uitwerking van deze levensbron op de mens. Niet alleen op het gebied van directe fysieke genezing, maar vooral ook op alle andere niveaus. De Reconnection gaat verder dan alleen genezing van de mens, het gaat om de evolutie van de mens en de aarde! Ellen voelt het als haar missie zoveel mogelijk mensen hiervan bewust te maken en zich door Reconnection te laten verbinden met hun levensbron!

Citaat Nelson Mandela
“Onze diepste angst is niet dat we onmachtig zouden zijn. Onze diepste angst betreft juist onze niet te meten kracht. Niet de duisternis, maar het licht in ons is is wat we het meest vrezen.”